Vaculík je v hodnotení ME už na delenom 3. mieste

11.08.2014 Celý región

Holsted 11. augusta (TASR) - Slovenský motocyklový reprezentant na plochej dráhe Martin Vaculík obsadil na pretekoch 3. kola finálovej série majstrovstiev Európy v dánskom Holstede tretie miesto. Z víťazstva sa tešil Rus Emil Sajfutdinov, ktorý sa ujal aj vedenia v priebežnom poradí šampionátu. Na druhom mieste skončil domáci Peter Kildemand.

Vaculík, úradujúci majster Európy, sa vďaka 12-bodovému zisku posunul pred posledným finálovým kolom ME už na priebežnú bronzovú pozíciu.

V Holstede sa museli organizátori cez víkend popasovať s dažďom. Vaculík predviedol niekoľko skvelých štartov, ktoré sa ukázali byť rozhodujúce pri získavaní bodov. Slovenský reprezentant začal najprv víťaznou jazdou, v ktorej si poradil aj s dovtedy vedúcim pretekárom priebežného poradia Nicki Pedersenom. Vo svojej druhej jazde sa musel skloniť jedine pred Poliakom Januszom Kolodziejom, no v nasledujúcich dvoch jazdách zvíťazil systémom štart-cieľ. Zaváhanie prišlo v poslednej jazde základného rozpisu, keď pretekár Speedway Clubu Žarnovica nedokázal dobre odštartovať a do cieľa prišiel ako posledný. Aj napriek tomu postúpil do finálovej jazdy priamo, keď nemusel absolvovať jazdu poslednej šance.

Vo finále sa Vaculík ujal vedenia a s náskokom smeroval k víťazstvu. V treťom kole mal však pád Lotyš Bogdanovs a jazda musela byť prerušená. Po opakovanom štarte sa slovenský reprezentant nedokázal prebojovať z tretieho miesta a musel sa uspokojiť s najnižším stupienkom na pódiu, informovala TASR Slovenská motocyklová federácia (SMF) prostredníctvom tlačovej správy.

Priebežné poradie ME jednotlivcov pred posledným finálovým kolom 19.9. v Czestochowej:
1. Emil Sajfutdinov (Rus.) 39 bodov
2. Peter Kildemand (Dán.) 36
3. Martin VACULÍK (SR) a Nicki Pedersen (Dán.) obaja 33
 

Vyberte región